VCF.pl - Strona Główna
Panel użytkownika załóż konto przypomnienie hasła
RSS RSS

VALENCIA CF – AKTUALNOŚCI

Pinto: „To zagranie było nieumyślne”

Zdzisław Lewicki, 02.02.2012; 20:29

Wyjaśnienia piłkarza

José Manuel Pinto zapewnił po wczorajszym spotkaniu, że zatrzymanie futbolówki ręką poza polem karnym było przypadkowe. "Poślizgnąłem się i zatrzymałem się na piłce. To nie było celowe" – przekonywał rezerwowy bramkarz Barcelony.

Tuż po upływie kwadransa środowego spotkania na Mestalla Pablo Piatti zagrał długie podanie w kierunku Roberto Soldado. Najskuteczniejszy obecnie hiszpański napastnik wyprzedził wszystkich zawodników drużyny gości i zabierał się za obiegnięcie Pinto, kiedy ten zatrzymał piłkę ręką poza polem karnym. Niczego niestosownego w tej sytuacji nie dostrzegli ani González González, ani jego asystenci.

Zobacz zagranie Pinto: VCF Video.

"To zagranie było nieumyślne. Ruszyłem do piłki i dotknąłem ją pachą". 36-latek stwierdził, że nie wie, czy ten incydent mógł przesądzić o przebiegu meczu i jego końcowym wyniku.

Pracę sędziów skrytykował Manuel Llorente. "Zagranie było oczywiste. Widziało je 49 000 widzów zgromadzonych na trybunach" – powiedział prezydent Valencii.

"Istnieją drużyny, które zazwyczaj mówią o arbitrach. My o nich nie rozmawiamy, ale niektóre robią to przez cały tydzień. Sędziowie nie zauważyli zdarzenia z początku meczu, chociaż zobaczył to cały stadion. Jeśli nie wspomina o tym pierwsza drużyna w tabeli, robi to druga. My, trzeci zespół ligi, wolimy o tym nie mówić".

Kategoria: Wywiady | Las Provincias skomentuj Skomentuj (6)

KOMENTARZE

1. Flaku02.02.2012; 20:42
Umyślne czy nie, powinien wylecieć z hukiem ! ...
2. Alba02.02.2012; 20:53
AlbaFlaku, ale to jest barcelona. Na wszystko musi być wytłumaczenie ..
3. Kurczak02.02.2012; 20:54
KurczakLlorente świetnie spuentował, kto się kłóci o sędziowanie a kto gra w piłkę. ;)
4. KilyVCF02.02.2012; 21:10
KilyVCFTak w ogóle co on robi w Barcelonie..
5. Zzagg02.02.2012; 22:00
Lans na " wychowanków "
6. hypo2102.02.2012; 22:11
hypo21kogo on oszukuje po meczu? szkoda, ze nie powiedzial, ze dotknal pilke klatka. bo jak na nadgarstek mowi pacha, to co za roznica jeszcze kilka centymetrow w glab ciala.
a llorente niby nie mowi, ale w calej wypowiedzi mowil tylko o sedziach;d